Tips kring takbyte

Oavsett om du är ansvarig för taket på golfkklubbens klubbhus eller om det är din egen villa som har behov av nytt tak, så finns det en del saker att tänka på när det gäller takläggning. Att byta tak, det kostar en del pengar och det är en stor investering. Så det gäller att tänka till före. Du bör se till att byta taket i tid. Inte vänta ut på att det mer eller mindre är på väg att rasa helt. Byt innan det börjar läcka helt enkelt! Gör även en budget vad ditt takbyte får gå på. Sen var det ju detta med att välja tak. Det är vanligast att man tar samma tak man redan haft. 

Lägga själv eller välja entreprenör?

Är det så att du är en extremt händig person så kan du så klart göra din takläggning själv. Helst bör ni vara minst två som gör det. Samt att det måste även finnas säkerhetsanordningar. Det så att jobbet görs på ett säkert sätt. Det tar även tid att byta tak på egen hand. Är du det minsta osäker, ta då in en takmontör som gör arbetet. Arbetet är ROT-avdragsgillt, men tänk på att det finns en begränsning i hur mycket som går att dra av i ROT per år. 

Sköt om ditt tak

För att ditt tak ska hålla länge, se till att ta hand om det. Ge det en taktvätt då och då och håll det rent från mossa, kvistar, löv och annat!

15 Apr 2021

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen: